Strona Główna  SERWIS  Szukaj Profil  Nie masz wiadomości   Zaloguj  Rejestracja
FAQ  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Chat
Google

Informacje: Nowy na forum? Przywitaj się! [Tutaj]
Zegary:

Kontakt:
MG
Wyślij email
Fantasta
Wyślij email

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: choynka
2006-07-14, 09:31
Osoby małoletnie proszę o olanie tego wątku
Autor Wiadomość
XavierSS 
THINK BEFORE POSTING

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-04-06, 18:37   

stworzyc oddzielne podforum z tym ze bylo by paru moderatorow ktorzy kretynskie odpowiedzi by kasowali

xavierss

Nomos 
mroczny user

Stopien uzależnienia: Uzależniony
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-06, 18:47   

Paulov napisał/a:
A na jakie tematy ta grupa wybrańców (z odpowiednim IQ) mialaby pisać?
Juz parę ciekawych tematów się pojawiło, ale umarły śmiercią naturalną przez głupawe (wybaczcie) wpisy. A tekst o IQ był żartem, jeśli idzie o ścisłość.

Paulov napisał/a:
Czy taka inicjatywa mieściłaby się w kanonach dobrych zachowań...?
Pewnie nie, ale dobre zachowanie jest z nudne i życie zbyt krótkie, by tylko trzymać się konwenansów. Ja wolę wieść ciekawe dysputy...

XavierSS napisał/a:
stworzyc oddzielne podforum z tym ze bylo by paru moderatorow ktorzy kretynskie odpowiedzi by kasowali
A czy ktoś na tym forum ma odpowiednio duża ilość wolnego czasu?

Allisha 

Wysłany: 2006-04-06, 19:39   

Ehh przyznam sie sczerze ze marzę o topikach haczących o teologie, fiolzofie, psychologie, ale cudów nie ma, jak powiedziała Nomos to tylko kwestia czasu by zdechły, ajeśli nawet to apetyt na dyskusje odbiera mi wizja postów typu:" taa super", zgadzam się, "oo fajowo", tudzież typu ;" nie zgadzam się" i koniec postu. Zero argumentów przeciw, lub fala bzdurnych przymiotników, które mozna by uznać za inwektywy :P Kolejna pusta wypowiedź i tyle.

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-06, 19:54   

Nomos napisał/a:
A czy ktoś na tym forum ma odpowiednio duża ilość wolnego czasu?

w czynie społecznym, ja mam czas (no może w szanownym XLO nie ma go DUŻO, ale ja sobie go robię sama :P ) jesli propozycja byłaby aktualna to ja mogę w jakiś sposób pomóc, tylko problem powstanie taki: jak przeprowadzić selekcję, żeby ktoś nie pozuł się urażony, że: :"oni tam pisza, a ja nie, w czym oni sa lepsi ode mnie" czego wnioskując z postów niektórych użytkowników można się spodziewać.
Mam z lekka dośc postow typu: "spadaj moge robic co chcę to mój temat" :roll: suto ozdobionych bykami ortograficznymi.

scarlett

Allisha 

Wysłany: 2006-04-06, 20:15   

Hmm...moze jak sugerował Jot-U ogranicznikeim powinna byc ukończona mityczna osiemnastka. W końcu czm starszy człowiek i merytorycznie i teoretycznie lepiej zna życie, co za tym siłę i wachlarz argumentów ma wiekszy. :wink: Oczywiście trafiją sie wyjątki zaróna w ta jak i w przeciwną stronę. Znam nawet jeden :wink: no w sumie dwa. Każdy z innego bieguna :wink:

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-06, 20:18   

Tak, ale... już kiedyś na tym forum widziałam dyskusję taką oto:
"hej x dlaczego zmieniasz sobie wiek w profilu, przed chwila miałeś 11 teraz masz 14"
"bo za pierwszym razem mi się pomyliło i już zmieniłem na dobry wiek"

Wpisać sobie w profilu roku urodzenia to nic trudnego :/ mysle, że o dołączeniu do tej grupy mogłyby decydować posty. Jesli czyjes posty są wartościowe to wtedy może zostać dołączony do grupy... Tak tylko sobie dumam ;)

scarlett

Allisha 

Wysłany: 2006-04-06, 20:21   

Heheh chesz w komleksy co niektórych wpędzać? :wink: Już widzę tą burzę wśród forumowiczów. Ale kazdy kij ma dwa konce, może stał by się cud i co niektórzy zaczęli by się starać :wink:

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-06, 20:33   

a może przed ten temat cos się właśnie ruszy i ludzie się dwa razy zastanowią nad postami w.w. "tak zgadzam się" "nie nie zgadzam się" "jesteś głupi, spadaj stąd" etc... :mrgreen:

scarlett

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-06, 20:35   

Allisha napisał/a:
moze jak sugerował Jot-U ogranicznikeim powinna byc ukończona mityczna osiemnastka.
Mam sobie skanować dowód? Po moim trupie :twisted:

Nina napisał/a:
mysle, że o dołączeniu do tej grupy mogłyby decydować posty. Jesli czyjes posty są wartościowe to wtedy może zostać dołączony do grupy
Ale kto to ma ocenić? Dla każdego inne posty są wartościowe. Dla niektórych pewnie te, że 'coś jest faaajowe' :wink:

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-06, 20:40   

Nomos napisał/a:
Mam sobie skanować dowód? Po moim trupie Twisted Evil

Ja mogę skanować, dzisiaj odebrałam :twisted: :twisted:

Nomos napisał/a:
Ale kto to ma ocenić? Dla każdego inne posty są wartościowe. Dla niektórych pewnie te, że 'coś jest faaajowe'

No oceni specjalna komisja gieri zakładów :P złożona z hmm admina, modów i kilku innych osób. Tak sobie myslę, że jeśli sprawa miałaby wypalić, to ktos musiałby przejżeć forum, znaleźc osoby, które piszą posty "z ręCAMI :P i nogami" i ew. kontaktować się z nimi...
Zresztą sama nie wiem ;)

scarlett

hooltay 

Wysłany: 2006-04-06, 20:47   

rozsądnym rozwiązaniem jest usuniecie inf o ilości postów. Na wielu forach sprawa jest w ten sposób rozwiązana.
PZDR

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-06, 21:03   

Nina napisał/a:
Ja mogę skanować, dzisiaj odebrałam
Łącznie ze zdjęciem? :twisted:

Nina napisał/a:
Zresztą sama nie wiem
Ja właśnie też nie wiem. Myślę, że pominięte osoby mogłyby się poczuć dotknięte. Ja bym była. Taki afront dla mojego przekonania o własnym intelekcie :wink:

hooltay napisał/a:
rozsądnym rozwiązaniem jest usuniecie inf o ilości postów
Słuszna uwaga, choć mądrości to jeszcze nikomu nie dodało :D

Nina 
DH

Wysłany: 2006-04-06, 21:08   

Nomos napisał/a:
Ja właśnie też nie wiem. Myślę, że pominięte osoby mogłyby się poczuć dotknięte. Ja bym była. Taki afront dla mojego przekonania o własnym intelekcie

no właśnie... to jestesmy w kropce... wyłączmy opcję naliczania postów w piguły!

Nomos napisał/a:
Łącznie ze zdjęciem?

No wiesz.. jesli dodam trochę rozmycia gaussowskiego, ziarna blony filmwej, ew podeprę je zdjeciem jakiejś Evangeline to czemu nie :D :D hihih ;)

scarlett

choynka 

Wysłany: 2006-04-06, 21:18   

Na początek za posty o mniejszej bądź wątpliwej wartości można unać takie, które :

- są równoważnikami zdań :)
- zawierają słowa niecenzuralne bądź obraźliwe dla innych osób
- są lakoniczne co do treści, bez argumentów ( w stylu : nie masz racji, a ja tak )

Na razie tyle przyszło mi do głowy :) Myślę, że można zrobić mała selekcję, przynajmniej jeżeli chodzi o formę w jakiej posty są pisane. Co do samej treści, nie wiem jak miałoby to wyglądać.

Ponawiam pomysł na wypowiadanie się w postach i strofowanie mniej rozgarniętych osób. Jeśli nikt rozsądny nie będzie brał udziału w dyskusji nic się nie zmieni. Jesli dzieciaki przekonają się, że ni maja podatnego gruntu do ekspresji swoich frustracji i żalów przestaną tutaj zaglądać, a może zastanowią się nad swoimi odpowiedziami.

Nomos 
mroczny user

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-06, 21:35   

Nina napisał/a:
No wiesz.. jesli dodam trochę rozmycia gaussowskiego, ziarna blony filmwej, ew podeprę je zdjeciem jakiejś Evangeline to czemu nie hihih
Masz photoshopa i nie zawahasz sie go użyć? :wink:

choynka napisał/a:
Na początek za posty o mniejszej bądź wątpliwej wartości można unać takie, które :

- są równoważnikami zdań
- zawierają słowa niecenzuralne bądź obraźliwe dla innych osób
- są lakoniczne co do treści, bez argumentów ( w stylu : nie masz racji, a ja tak )
Wypisz, wymaluj-mój styl wypowiedzi :roll:
Ale to upominanie...Nie, ja się na to nie piszę. Nie mam zacięcia pedagogicznego, poza tym, próbowałam subtelenie to robić na początku mojego pobytu na forum- bez specjalnych efektów. Bezczelnie tego nie zrobię; nie czuję się na tyle kompetentna i błedy też mi się zdażają.

Odpowiedz do tematu