Wysłany: 2006-07-06, 18:19 Rozwiązanie postów typu "ok...tak...zgadzam się"
Witam ! Post ten kieruje przede wszystkim do adminów. Mam taką prośbe, bo po prostu już dzisiaj nie wytrzymałem jak przeczytałem 10000000000 post pewnego użytkownika w stylu "Zgadzam się z powyższym" -.- I co to wnosi do tematu ? Mam taki pomysł, zaczerpnięty z innego forum (Nie o Loście, ale o pewnej grze PC). Otóż na ów forum jest coś takiego jak minimalna liczba znaków w poście...w przeciwnym razie (jeśli znaków jest za mało) nie można wysłać wiadomości. Może gdyby wprowadzić coś takiego tutaj....przynajmniej w dziale gdzie posty są naliczane, unikneli byśmy zaśmiecania forum jak i nie potrzebnych ostrzeżeń, których i tak wydaje mi się jest za mało. Pozdr
_________________ -L--lubie
-O--oglądać
-S--serial
-T--ten
by Matashow ®
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-07-06, 18:25
Mnie też takie rzeczy wkurzają, ale najlepiej je olać, a co do twojego pomysłu, to jak dla mnie jest raczej nietrfiony, bo np. ktoś napisze jakąś dziwną teorię, np. że Locke jest Othersem. Więc ja chcąc ją obalić bądź uzyskać jakieś konkrety, zapytam o argumenty, czy o rozwinięcie myśli. A do tego naprawde nie potrzeba wielu znaków.
No niby tak, ale po pierwsze ta "minimalna granica" wcale nie musi wynosic xxx znaków. Poza tym jeżeli ktoś pisze jakąś teorie i ma chociaż troche IQ to ją uzasadnia, a poza tym nie może napisać "Locke jest Othersem" koniec, bo przecież zablokuje go ta właśnie granica "minimalnej liczby znaków". Myśle, że tak 50 znaków to optymalna granica. (nie licząc spacji). Wtedy są to 2 zdania minimum.
_________________ -L--lubie
-O--oglądać
-S--serial
-T--ten
by Matashow ®
W sumie ten pomysł nie jest zły, bo wtedy użytkownik bardziej by sie wysilał przy pisaniu odpowiedzi i poisał by wszystko w jednym poście a nie jeden pod drugim.. Ale jeszcze wszystko zalezy od Adminów.
nie bardzo mi sie wydajejesli granica to na pewno nie 50 znakow, dla przykladu cytat z topicu 'Gotowe na wszystko'
Kate20 napisał/a:
Ja słyszałam że to jest fajny serial i ja powiem że mnie tez się podoba chociaż go nie oglądam.
Dla mnie najleoszym serialem jest LOST!!!!!!!!!!
I nic wiecej!!!!!!
Każda granice mozna zalatwic tona wykrzyknikow i innych znakow interpunkcyjnych, badz emotek
nie bardzo mi sie wydajejesli granica to na pewno nie 50 znakow, dla przykladu cytat z topicu 'Gotowe na wszystko'
Kate20 napisał/a:
Ja słyszałam że to jest fajny serial i ja powiem że mnie tez się podoba chociaż go nie oglądam.
Dla mnie najleoszym serialem jest LOST!!!!!!!!!!
I nic wiecej!!!!!!
Każda granice mozna zalatwic tona wykrzyknikow i innych znakow interpunkcyjnych, badz emotek
Racja, równie dobrze, może być to załatwione bezsensownym ględzeniem, m.in. nie wnoszącego nic do niektórych tematów typu: "tak, ja też lubie, ale tylko czasami, bo raz lubie, a raz nie". Albo cytowaniem innych osób...w końcu to też są znaki.
Wysłany: 2006-07-07, 19:39
Zink, w twoim przykładzie te wykrzykniki są najmniejszym złem. Można zrobić tak, że moderatorzy by po prostu usuwali takie bezsensowne posty, z tym, że to może być ryzykowne, bo jeszcze ich trafi od ilości takich głupot
Stopien uzależnienia: Uzależniony
Wysłany: 2006-07-07, 22:13
PH3N-x napisał/a:
moderatorzy by poprostu usuwali takie bezsensowne posty
Moderatorzy częśc takich postów usuwają, a część dają do wygaszenia Ale racja czasem trafia nas od takiej ilości głupot Takich perełek jakie przytoczył Zink, niestety, ale jest na forum więcej Dobrze by było gdyby wszysycy userzy mieli świadomośc tego, że to jak wygląda dyskusja na forum zależy od wszystkich, nie tylko od adminów i modów. I tzw. olewanie takich postów nie rozwiązuje problemu.
Może 50 znaków to przesada, ale gdzieś z 30 to by było dobrze. Te perełki, o których pisaliście, napisane są tylko i wyłącznie po to, aby mieć więcej postów. A user powinien być uznany za dobrego, kiedy jego posty będą zależeć od "jakości", a nie od ilości
Zastanawiam się też nad inną sprawą, o podobnym problemie, czyli zaśmiecanie tematów niepotrzebnymi postami. Chodzi mi o dyskusje między użytkownikami na temat, czy się komuś podoba dany post, czy nie. Nie chodzi mi o treść związaną z Lostem, tylko o to że w pewnym momencie przerywa się rozmowa na dany temat i zaczyna coś jak wymyślanie komuś, że źle napisał, że to co napisał jest czystą głupotą, że komuś się nie podoba to itd. Bo zauważyłem już w wielu miejscach kłótnie międz użytkownikami, o to że to co napisała jakaś osoba to są brednie. Może jak chcą wyrazić swoje zdanie na TEN temat to może przez PW, a nie na forum. To, że komuś się nie podoba styl, zawartość treści, ilość, nabijanie postów niech nie pisze tego, żeby wszyscy widzeli i nie mieli o czym czytać, tylko zwrócić uwagę co komu nie pasuje na PW. Potem niekiedy Moderatorzy / Administratorzy mają dodatkową robotę przy np. uspakajaniu i tłumaczeniu xx raz, żeby nie pisać czegoś takiego.
Nawet w regulaminie jest taki podpunkt:
- sprawy prywatne należy rozwiązywać poprzez PW;
Dokładnie! Takie "rozwiazywanie problemów" doprowadza raczej do kłótni niż do załatwienia sprawy.. Wiec jesli ktoś bardzo chce sie posprzeczać to niech to robi na PW, ale lepiej zeby tego nie robil w ogóle
Denerwuje mnie, gd kolejny raz przeglądając jakiś temat, co chwila jest off, bo ktoś musi komuś zwrócić uwagę, że głupio napisał, druga osoba zaczyna tłumaczyć pierwszej, że nie ma racji, za chwilę dołącza trzecia i z 2 strony się kłócą o byle pierdoły zamiast zostawić tego typu komentarze dla siebie, albo na PW. Jak już chce się komuś zwrócić uwagę, że np. według niego to jest spam, czy nabijanie postów, to zamiast też spamować i dobijać posty tłumacząc komuś co leży na wątrobie może jednak użyć PW.
Wysłany: 2006-07-11, 09:36
To chyba dobrze, że userzy sobie na wzajem wytykają błędy ? Np. mi user rafael(chyba) wytknął błąd w moim stwierdzeniu w temacie o czteropalczastej stopie i dobrze. Ja się dalej nie kłóciłem, bo koleś pewnie bardziej kumaty, albo coś. Of course, takie wytykanie błędów musi być sensowne.
Ok, ale takie coś jak w temacie: "Który z bohaterów Lost wpsółpracuje z Dharmą?" (przedostatnia i ostatnia strona) to już chyba nie jest, ani sensowne, ani zwrócenie uwagi na popełniony błąd dotyczący fabuły filmu. Tam jest kłótnia, bo ktoś uważa, że to co napisała druga osoba jest bezsensu i że w ogóle po co pisać takie bzdety. To mnie denerwuje. I to według mnie powinno być zwracane na PW. A nie, że potem pisze mi, że x nieprzeczytanych wiadomości, patrze, a tam nic oczywiście na temat, żeby coś od siebie dodać, żeby pozastanawiać się nad pomysłami innych. Tam nie potrzebne w temacie posty, które go zaśmiecają.
Stopien uzależnienia: Widz
Wysłany: 2006-07-11, 15:18
Dyskusja byla toczona caly czas wokol tematu, Davidous, wiec nie wiem skad to oburzenie. Mi tez sie wiele rzeczy nie podoba, poczawszy od infantylnosci niektorych postow, na bezsensownosci ich skonczywszy. Bardziej mnie razi, jak ktos pisze glupoty na temat, niz sensowne rzeczy nie na temat - na logiczna wymiane argumentow zawsze jest miejsce, a mialkosci intelektualnej trzeba mowic stop, bo to nie offtopic zabija forum, tylko posty, przy ktorych czytaniu stwierdza sie nagle, ze nie ma po co, z kim ani o czym dyskutowac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum