_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
Heh, a co jej po BBCode ?! Ja proponuje autorowi tego tematu poszukać programu do tworzenia BANERÓW, bo tak te "obrazki" się nazywają. Jak nie wiesz gdzie je znaleźć to napisz do mnie na gg to podam Ci link, bo nie chce tutaj reklamować innych serwisów.
_________________ -L--lubie
-O--oglądać
-S--serial
-T--ten
by Matashow ®
Stopien uzależnienia: Fan
Wysłany: 2006-09-09, 15:55
Do takich podpisów (banerów) Trzeba mieć jakiś program graficzny. Np. corela. Jest jeden taki bezpłatny program: Gimp.
Jeśli już stworzysz taki "podpis" Wrzucasz go na imageschacka kopiujesz adres i wstawiasz tak
[img]adres obrazka [/image]
To nie są banery tylko USEBAR'y!!! To duża różnica, bo banery służą zwykle do reklamowania czegoś i mają "pod sobą" linki (w większości przypadków). A usebar'y to takie cieniutkie paseczki na których są zamieszczone informacje o nas (np. Lost watcher, McDonald's consumer, Gorillaz fan itp. itd.). Zwykle mają taką samą czcionkę. Tu masz adres z takimi Usebar'ami, http://www.userbar.glt.pl/ i tam też dokładnie pisze co to są usebar'y.
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
Heh, a co jej po BBCode ?! Ja proponuje autorowi tego tematu poszukać programu do tworzenia BANERÓW, bo tak te "obrazki" się nazywają.
LOL... po co BBCode? A jak wstawi sobie userbar? Zrobić to lol... żaden kłopot, myślę, że koleżance bardziej chodziło o wstawienie... niż o samo zrobienie, bo userbar to może sobie w paincie zrobić
Tak samo jak gry, w które gracie robione są programami do robienia gier? PMSL
_________________ Nie ma czegoś takiego, jak dobro i zło. Jest tylko władza i potęga, i mnóstwo ludzi zbyt słabych, by to osiągnąć - Tom Marvolo Riddle
ffs... to powinno być zrozumiałe samo przez siebie... :p
Ne0, ja jednak myślę, że sarhabi chodziło o to, jak się robi usebary (bo wszyskie są podobne [czcionka, efekt wypukłości i szkła]). Pewnie są jakieś standardy takich usebarów i jak ktoś chce taki zrobić to z nich korzysta.
A co do wstawiania obrazków to wcale nie trzeba korzystać z BBcode'ów, wystarczy skopiować obrazek (lub zrobić) i zapisać na komputerze, a następnie skopiować z komputera na serwer na którym znajduje się forum.
_________________ ...when The Good meets The Evil,
apocalypse starts...
A co do wstawiania obrazków to wcale nie trzeba korzystać z BBcode'ów, wystarczy skopiować obrazek (lub zrobić) i zapisać na komputerze, a następnie skopiować z komputera na serwer na którym znajduje się forum.
tylko, że duża, żeby nie napisać większa część serwerów ma zablokowaną tą opcje, zeby nie zaśmiecać servera
no sluchajcie juz sobie poradzilam myslalam ze takie cudo trzeba samemu sobie wymalowac a tego jest peeeelno na sieci, trzeba tylko wiedziec czego szukac dziekuje pieknie za pomoc
_________________ "Tygrys nie zmienia swoich pręg..."
Jest takie przysłowie: Jeżeli czegoś nie możesz znaleźć na Google, to znaczy, że to nie istnieje dlatego pytać wujka Google, on przy odrobinie Waszego wysiłku pomoże
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Możesz zmieniać swoje posty Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum